Nina Into   |   30.04.2024

Hei it-ammattilainen, tiedätkö mitä henkilöstöyksikkönne tekee?

Kuinka usein teillä tietohallinto ja HR-yksikkö istuvat alas ja keskustelevat siitä, mitä tiimit tekevät ja miten he voisivat auttaa toisiaan? Luulen, että valitettavan harvoin, jos koskaan. Joskus jopa ajatus siitä, että it-yksiköllä ja HR:llä voisi olla jotain yhteistä tai annettavaa toisilleen, tuntuu kaukaiselta.

Asialle olisi todella syytä tehdä jotain. Olen kuvitelmissani maalaillut yrityksen, jossa tietojärjestelmät toimivat saumattomasti, työntekijäkokemus on huippuluokkaa ja monipuoliset digiratkaisut ovat yrityksen ytimessä. Haluan myös ajatella, että tämä ei ole pelkkä unelma, vaan todellisuus, joka on saavutettavissa.

Kun tietohallinto ja HR lyövät viisaat päänsä yhteen, syntyy parivaljakko, jossa toinen ymmärtää teknologian päälle ja toinen tietää, mitä henkilöstö tarvitsee. Yhdessä ne voivat luoda järjestelmiä ja kehittää prosesseja, jotka eivät ainoastaan toimi, vaan myös tukevat yrityksen tavoitteita ja parantavat työntekijöiden tuottavuutta. 

Yhteistyö parantaa työntekijäkokemusta

Otetaan esimerkiksi etätyöskentely, joka on nykyään yhä yleisempää. It-yksikkö varmistaa, että teknologia mahdollistaa sujuvan etätyöskentelyn, mutta HR:n rooli on ymmärtää, miten etätyö vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja miten sitä voidaan tukea. Yhdessä ne voivat luoda etätyökäytäntöjä, jotka tukevat sekä yrityksen tavoitteita että työntekijöiden hyvinvointia.

Tietohallinnon ja ja HR:n yhteistyö todellakin voi parantaa työntekijäkokemusta. Teknologia on yhä tärkeämpi osa työntekijöiden arkea, ja sen sujuva toiminta vaikuttaa suoraan työntekijöiden tyytyväisyyteen. Työntekijöiden tyytyväisyys taas vaikuttaa heidän sitoutumiseensa ja yrityksen tuottavuuteen. Winwin.

Joten arvoisat it-ammattilaiset, nyt on korkea aika tutustua henkilöstöhallinnon maailmaan. Ja HR-ammattilainen, älä unohda, että tietotekniikka voi olla paras liittolaisesi. Yhteistyössä voitte luoda parempia tietojärjestelmiä, kohentaa työntekijäkokemusta ja kohentaa yrityksenne kilpailukykyä.

Yhteistyö ei ole vain mahdollisuus, vaan välttämättömyys nykypäivän nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Joten, eikö olisi aika murtaa siilot ja yhdistää voimat?

Nina Into

Business Owner, Employee Experience

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux