Sigrid Puhilas-Ikonen   |   20.09.2023

Terveysteknologian hackathon tuotti innovaatioita ja riemukasta yhdessä tekemistä

Järjestimme Fujitsun Business Application -yksikön ensimmäisen hackathonin Valimotien pääkonttorissa syyskuun alussa. Tavoitteenamme oli tiivistää devaajayhteisöä, oppia toisiltamme ja kumppaneilta sekä innovoida yhteisvoimin uudenlaista terveysteknologiaa.

Hack Your Way -innovointitapahtuma kokosi mukaan kuusi teknologiajoukkuetta. Fujitsun 30 asiantuntijan lisäksi mukana olivat ServiceNow, Microsoft ja OutSystems.

Omat healthcare-alueen mentorimme olivat vastuussa aihesuunnitelmien esivalmistelusta. Joukkueissa oli devaajien lisäksi mukana myynnin edustajat tuomassa mukaan kaupallista ja tuotteistamisnäkökulmaa. OutSystemsin Roy Goonewara ja Bas Kousemaker tulivat Hollannista saakka kannustamaan ja sparraamaan osallistujia.

Innovatiivinen, yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen

Joukkueiden tehtävänä oli kehittää kuvitteellinen case potentiaaliselle terveydenhuollon asiakkaalle. Ratkaisun piti olla ennen kaikkea innovatiivinen, yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen. Soveltuvuus Fujitsun liiketoimintaan ja tekoälyn hyödyntäminen olivat myös tärkeitä.

Joukkueet saivat vapaat kädet lopputuloksen esittelyyn. Se saattoi olla joko visuaalinen suunnitelma tai valmis konsepti. Olennaista ei kuitenkaan ollut se, kuinka valmiiksi tuotos tulee, sillä tiedostimme rajallisen ajan, jonka joukkueet saivat aiheen suunnitteluun ja koodaamiseen.

Hienoja tuloksia muutamassa tunnissa

Joukkueet tekivät erinomaista työtä ja saimme kuusi erilaista, innovatiivista suunnitelmaa, jotka sisälsivät ratkaisuja muiden muassa ensihoidon resurssiongelmiin ja päivystyksen järjestelyihin, ravitsemusohjaukseen, laitehallintaan, potilasrekisteröintiin, lääkärintodistusten tuottamiseen ja diabetespotilaan ruokapäiväkirjan pitämiseen.

Olimme kaikki todella tyytyväisiä hackathton-päivän antiin. Joukkueessa sales advisorina toiminut Client Executive Joonas Siitonen Fujitsun Healthy Living -yksiköstä kiteytti ajatuksemme näin: "Keskityimme terveydenhuollon todellisten haasteiden ratkaisemiseen. Tämä teki kokemuksesta entistä merkityksellisemmän, koska jokaisen tiimin tavoitteena oli aidosti parantaa terveydenhuollon arkea. Totuus on, että me kaikki olemme potilaita jossain vaiheessa elämäämme."

"Joukkueet saivat muutamassa tunnissa aikaan hienoja tuloksia. Näimme lavalla toimivia mobiilikäyttöliittymiä, tekoälyllä varustettuja palveluita sekä pienoisnäytelmiä, jotka tekisivät Shakespearenkin ylpeäksi. Kaikkein tärkeintä on ottaa riskejä ja heittäytyä, vaikka onnistumisesta ei ole takeita."

Sigrid Puhilas-Ikonen

People Lead

Sigrid P-I
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux