Joonas Pakkanen   |   18.04.2023

Suoritatko pakosta vai intohimosta?

Vitsi sitä fiilistä, kun heräät aamulla ja mietit jo aamukahvin lomassa, että mitä kaikkea kivaa tänään pääset tekemään, kunhan saat lapset päiväkotiin ja koiran lenkitettyä.

En väitä, että itselläni olis aina tällänen ”kohta pääsen kalastamaan” -fiilis, mutta koko ajan useammin, kun osaamiseni roolitus natsaa yhä paremmin ja työtehtävät vastaavat odotuksiani.

Fujitsussa on käynnissä Purpose Carving® -työpajat osana Fujitra-ohjelmaa, joka auttaa meitä tutkimaan itseämme motivoivia tekijöitä vasten yrityksen tarkoitusta. Onhan se nyt ihan jäätävän tärkeää, että fokus on sama.

”Rutiinit pois alta ja sitten teen sitä mitä haluun” -teema kiinnostaa. Mitä voisin tehdä sen eteen, että rutiineja olisi vähemmän ja aikani kuluisi haastavissa tehtävissä, jotka vaativat luovuutta ja ratkaisukykyä?

Elämme parhaillaan tekoälyn murrosvaihetta. Suurella osalla meistä on jonkinlainen kuva tekoälyn viimeaikaisista läpimurroista. Tekoäly tuntuu kiehtovan vaaralliselta, mikä varmasti lisää kiinnostusta ja nostaa esiin vastuullisuuden. Tekoäly on kuin uhmaikäinen lapsi, jolle on tärkeä saada kokemuksia onnistumisista ja epäonnistumisista kehittymistä ja kasvua varten.

Olennaisinta on kuitenkin se, että annamme teknologialle mahdollisuuden tukea meitä työssämme, koska sen myötä voimme paremmin keskittyä oman intohimomme kohteisiin.

Millä tavalla te houkuttelette uusia, kasvavia kykyjä palvelemaan asiakkaitanne ja kehittämään liiketoimintaanne?

Työntekijäkokemus ja it-palvelut kulkevat käsi kädessä. Selvää on, että houkutteleva työympäristö vetää puoleensa työvoimaa ja tuloskunto paranee, kun teknologia hoitaa rutiinit ja tehostaa työn tekemistä.

Fujitsu on todistetusti johtava työympäristöpalveluiden kumppani. Tutustu Gartner Outsourced Digital Workplace Services -tutkimukseen täältä: Gartner Magic Quadrant for Outsourced Digital Workplace Services.

Joonas Pakkanen

Product Manager

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux