Joonas Pakkanen   |   10.11.2022

Zero Trust korjaa tietoturvan pirstaleisuuden

Tietoturvassa data-analytiikan hyödyt korostuvat, kun dataa on riittävästi ja datalähteitä on useita. Yritykset ovat historian aikana hankkineet täsmäratkaisuja erilaisiin teknisen tietoturvan tarpeisiin kuten virustorjuntaan ja VPN-ratkaisuihin. Tämän jälkeen punnittavaksi jää kysymys: Integroidaanko nykyiset valitut teknologiaratkaisut toimimaan yhdessä paremmin vai käynnistetäänkö muutosohjelma keskitettyihin ratkaisuihin?

Asiakkaamme toteuttavat parhaillaan matkaa pirstaloituneista tietoturvaratkaisuista konsolidoituihin tietoturvaratkaisuihin. Tätä muutosohjelmaa kutsutaan nimellä ”Zero Trust”. Siihen suunnataan, koska

  • liiketoiminta kilpailee työntekijöistä, joiden toiveisiin on mukauduttava. Työntekijät osaavat valita heille tehokkaimmat työtavat ja työvälineet ja osa haluaa käyttää myös henkilökohtaisia laitteita työssään.
    .
  • hybridivaikuttaminen ja kyberrikollisuus ovat lisääntyneet ja nykyinen tekninen tietoturva on pirstaloitunut. Nykyisessä tilanteessa tarvittavan tilannekuvan saaminen on mahdotonta.
    .
  • olemassa olevia tietoturvan prosesseja ja ratkaisuja ei ole suunniteltu hybridityön tarpeet edellä. Muutostarpeet lähtevät liiketoiminnan prosesseista. Ajankohtainen muutos on esimerkiksi täysin etänä toteutettu uuden työtekijän rekrytointiprosessi haastatteluista ensimmäisiin työviikkoihin.
    .
  • riskienhallinta- ja tietoturvatiimien tueksi tarvitaan koneoppimista ja tekoälyä, joiden avulla saadaan aikaiseksi enemmän vähemmällä. Tyypillisimpiä tarpeita on Out of Office -ajat, jolloin osaajia on vähemmän paikalla.

Fujitsun John Wilson kirjoittaa globaaleilla blogisivuillamme, että Zero Trust on strateginen investointi. Se on osa organisaatio digitaalista muutosprosessia ja sen tavoitteena on parantaa turvallisuutta ja liiketoiminnan joustavuutta. Koska Hybridityö on tullut jäädäkseen, ja tehokas turvallisuus on peruspilari organisaation kestävyyden mahdollistamiseksi – on otettava huomioon tekijöitä, kuten tietojen suojaaminen, identiteetin hallinta, suojatun pääsyn tarjoaminen ja turvallisuuskulttuurin parantaminen.

Onko teillä on ajankohtaista siirtyä Zero Trust -mallin mukaiseen tietoturvaan? Ota yhteyttä ja liity Fujitsun Journey to Zero Trust -kehitysohjelmaan, jonka kautta varmistat sujuvan ja tehokkaan etenemisen kohti ensiluokkaista tietoturvaa.

Joonas Pakkanen

Product Manager