18.06.2024

Fujitsu on tiiviisti mukana HSL:n digitaalisessa muutoksessa

Fujitsu on tehnyt pitkään laaja-alaista yhteistyötä Helsingin seudun liikenteen (HSL) kanssa. Helmikuussa 2024 yhteistyö laajeni entisestään, kun Fujitsu valittiin HSL:n palveluintegraattoriksi.

Uuden sopimuksen myötä Fujitsu vastaa palveluintegraattorina HSL:n sovellusten tukipalveluista. Sopimuksen arvo on noin 2,3 miljoonaa euroa ja se allekirjoitettiin toistaiseksi voimassa olevaksi. Toimitusprojekti käynnistyi helmikuussa ja palvelun ensimmäinen osa otettiin käyttöön kevään 2024 aikana.

Vuonna 2023 Fujitsu valittiin myös HSL:n ensisijaiseksi ohjelmistokehityspalveluiden toimittajaksi. Fujitsu on tiiviisti mukana kehittämässä kansalaisille näkyviä palveluprosesseja, ja Fujitsun alustoilla toimivat muun muassa HSL:n keskeisimmät lippu- ja informaatiojärjestelmät.

Uudet palvelut vahvistavat yhteistyötä Fujitsun ja HSL:n välillä

Fujitsu toimii HSL:n laaja-alaisena kumppanina kapasiteettipalveluissa, ohjelmistokehityksessä, sovellustuessa ja yleisemmin kehittämisessä. Fujitsu ja HSL tiivistivät yhteistyötä entisestään myös käynnistämällä strategisen tason yhteistyöryhmän.

“Uusi sopimus vahvistaa jo valmiiksi erinomaista yhteistyötämme HSL:n kanssa. On mahtavaa olla mukana tukemassa HSL:n digitaalista transformaatiota ja heidän matkaansa kohti yhä kestävämpää joukkoliikennettä, sekä tätä kautta auttamassa kaupunkilaisia liikkumaan entistä sujuvammin”, kommentoi asiakasjohtaja Mika Koskinen Fujitsusta.

HSL panostaa kuluvana vuonna erityisesti kuluttajakokemusta parantavaan tilipohjaiseen lipunmyyntijärjestelmään, toiminnan kehittämiseen matkustajainformaatiota hyödyntäen ja palveluintegraattoritoiminnan käynnistämiseen.

“Tekeminen Fujitsun ja HSL:n välillä sujuu erinomaisesti. Uusien palvelujen käyttöönotto on mennyt tähän mennessä mainiosti eteenpäin, mutta myös olemassa olevien palvelujen tuotanto on toiminut hyvin. Hankintaorganisaationa strategiset kumppanuudet ovat toiminnan kannalta kriittisen tärkeitä ja sen vuoksi on hienoa tehdä yhteistyötä nimenomaisesti Fujitsun kanssa”, kommentoi teknologiajohtaja Tuomas Savikangas HSL:stä.

  • Helsingin seudun liikenne toimii pääkaupunkiseudun yhdeksän kunnan alueen joukkoliikenneoperaattorina. HSL:n keskeisenä tavoitteena on vahvistaa pääkaupunkiseudun elinvoimaa ja kasvua houkuttelevalla ja tehokkaalla joukkoliikennepalvelulla. HSL:n liikennevälineillä tehdään päivittäin noin miljoona matkaa.
  • Lue lisää Fujitsun ja HSL:n yhteistyöstä täältä.
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux