19.12.2023

Apotin ServiceNow-toiminnanohjausjärjestelmä siirtyi pilveen

Apotin palvelunhallinnan ja toiminnanohjauksen järjestelmä, tuttavallisemmin Aapo, on ollut alusta asti on-premise asennuksena Fujitsun konesalissa. Vuonna 2022 alkoi pohdinta pilvisiirtymän mahdollisuudesta ServiceNow-pilvialustalle.

Pilviprojektia lähdettiin käynnistämään vuoden 2023 kesällä. Tietosuoja- ja tietoturvaselvitysten jälkeen syntyi lopullinen päätös pilveen siirtymisestä ja “Aapo siirtyy” -projektin valmistelutyöt alkoivat täydellä teholla elokuussa.

Siirtymä tehtiin onnistuneesti lokakuun 2023 lopussa.

Projektin valmistuttua voidaan keskittyä uusien mahdollisuuksien, kuten muun muassa tekoälykyvykkyyksien, hyödyntämiseen.

Projekti on lajissaan Fujitsu Finlandin ensimmäinen

“Teimme kaikki lujasti töitä yhdessä. Mukana oli Fujitsun käyttöpalveluiden, ServiceNow’n ja Appmoren asiantuntijoita. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja tavoittelivat samaa päämäärää. Näin monitoimittajaympäristö toimii parhaimmillaan. Olen ylpeä koko tiimistä”, kommentoi CIO Mika Honkanen Apotista.

Projektin osapuolet kokoontuivat yhdessä Aapon päivänä 18.12. juhlistamaan onnistumista Apotin toimistolle Helsinkiin. Kuvissa tunnelmia tilaisuudesta. Kakkukahvien lisäksi tarjolla oli tietoiskuja Aaposta apottilaisille, sisältäen muun muassa tutustumistunnin kevytkehittämisen työkaluihin, joilla voi itse kehittää uutta toiminnallisuutta Aapoon.

Pilvisiirtymällä on monia hyötyjä

“Siirtymä konesalista pilveen hyödyttää Apottia monin tavoin”, sanoo Janne Malmio Fujitsusta “Muun muassa skaalautuvuuteen ja palveluiden käyttöönottoon liittyvät hyödyt ovat merkittäviä.”

Palveluiden käyttöönoton ja skaalautuvuuden ohella järjestelmän versiopäivitykset nopeutuvat ja uusien ominaisuuksien käyttö mahdollistuu. Pilvialustan automaattinen skaalautuminen tuo mukanaan kustannussäästöjä, sillä myös tarvittava palvelinkapasiteetti sisältyy SaaS-palvelun hintaan.

Lue lisää Fujitsun pilvipalveluista: https://global.fujitsu/fi-fi/capabilities/cloud-integration/

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux