02.11.2023

Automatisoitu palvelu helpottaa dialyysipotilaiden etähoitoa 

Teknologian avulla terveydenhuollon haasteita on mahdollista ratkoa uudenlaisin menetelmin. Automatisoitu kotidialyysi tuo turvaa munuaisten vajaatoimintaa sairastavien potilaiden arkeen ja sujuvoittaa heitä hoitavan henkilöstön työtä.  

Fujitsu ja HUS ovat sopineet CleverHealth Network -ekosysteemissä kehitetyn uuden kotidialyysipalvelun kaupallistamisesta.   

Kotidialyysissä munuaisten vajaatoimintaa sairastavien hoito suunnitellaan potilaan elämäntapaan, arkeen ja sairauteen sopivaksi. Uusi kotidialyysihoidon palvelu automatisoi kotona tapahtuvaa hoitoa, helpottaa hoitavan henkilöstön työtä ja tuo turvaa potilaan päivittäiseen elämään.  

Fujitsulle on tärkeää olla mukana tuomassa koeteltuja innovaatioita eri terveydenhuollon organisaatioiden käyttöön niin Suomessa kuin muualla maailmassa. CleverHealth Networkin avulla globaalia kiinnostusta herättäneen ratkaisun kehittäminen on ollut mahdollista. 

Merkittävä vaikutus potilaiden päivittäiseen elämään 

Kotidialyysi ei ole hoitomuotona uusi, mutta uuden automatisoidun ratkaisun avulla potilaat pystyvät ohjaamaan omaa hoitoaan paremmin sekä tilaamaan yksilöllisiä dialyysitarvikkeita itse. 

“Palvelu on helppokäyttöinen, ja sen avulla tiedot siirtyvät automaattisesti potilaalta hoitotiimille joko laitteiden tai täytettyjen lomakkeiden kautta. Näin ollen myös terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössään reaaliaikaista tietoa potilaan hoidosta”, kertoo hankkeen vetäjä, nefrologi Virpi Rauta HUSista. 

Tiedon reaaliaikaisuus on yksi merkittävimmistä muutoksista, joita automatisoitu ratkaisu tuo mukanaan, sillä nyt tieto potilaan hoidosta käydään läpi muutaman kuukauden välein kontrollikäynneillä. 

Mahdollisuudet laajentua muihin terveydenhuollon palveluihin 

Dialyysin kotona toteutettavalla hoidolla on pitkät perinteet, mutta tietojärjestelmät eivät ole tukeneet sitä tehokkaasti. Siksi se valittiin ensimmäiseksi hoitopoluksi, jossa uusi etähoitomuoto otetaan käyttöön. Vastaavaa ratkaisua voi hyödyntää myös lukuisten muiden sairauksien hoidossa. 

"Fujitsun ja HUSin välinen strateginen kumppanuus mahdollistaa merkittävien suomalaisten innovaatioiden kehittämisen ja viemisen kansainvälisille markkinoille. Kotidialyysissä hyödynnetään Fujitsun etähoidon ekosysteemiä ja laajaa kumppanuusverkostoa. Tämän ansiosta kehitetty toimintamalli mahdollistaa keskeisten pitkäaikaisten sairauksien kotona tehtävän hoidon merkittävän lisäämisen”, kommentoi Joonas Siitonen, terveydenhuollon toimialajohtaja Fujitsusta. “Yhteisenä tavoitteenamme on helpottaa terveydenhuollon akuutteja kustannuspaineita ja resurssipulaa.”

Lue lisää HUSin tiedotteesta.

CleverHealth Network on kansainvälisesti tunnettu terveysteknologian ekosysteemi, jossa yritykset ja terveydenhuollon asiantuntijat kehittävät yhdessä entistä parempaa hoitoa suomalaisille ja menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Tuote- ja palveluinnovaatiot pohjautuvat HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan laaja-alaiseen ja laadukkaaseen terveysdataan sekä kliinikoiden huippuosaamiseen. Lue lisää: https://www.cleverhealth.fi/fi/etusivu  
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux