30.11.2020

Moderni ict-yhteistyö siivittää VTT:n pilvimatkaa

VTT kehittää it-ympäristöään kohti digitalisaation seuraavaa vaihetta uusimman pilviteknologian keinoin. Ict-infran kilpailutuksen jälkeen VTT valitsi pitkäaikaisen kumppaninsa Fujitsun hoitamaan digitalisaationsa seuraavan vaiheen ja valaisemaan nopeasti muuttuvaa teknologiamaisemaa. "Fujitsun vahvuuksina pidämme erityisesti sen proaktiivista otetta teknologian kehityksessä, sekä sen operatiivisesti ja nopeasti reagoivaa ammattimaista palvelua", toteaa loppukäyttäjäpalveluista vastaava Harri Kivimaa VTT:stä.

VTT kilpailutti runsas vuosi sitten ict-infrastruktuurin hallintapalvelut ja valitsi strategiseksi kumppanikseen Fujitsun, jonka kanssa yhteistyö on jatkunut jo 15 vuotta.  Fujitsu vastaa nyt entistä laajemmasta ict-palvelusopimuksesta, joka käsittää joukon digitaalisia palveluja, kuten Microsoft 365 -käyttöönoton seuraavan vaiheen. Fujitsu myös valvoo VTT:n ict-infran tietoturvaa Suomessa sijaitsevasta Security Operations Centeristään (SOC) käsin.

VTT on yritysten ja yhteiskunnan visionäärinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokumppani, joka kehittää asiakkailleen ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen sekä kestävän kasvun ja hyvinvoinnin luomiseen.

Aiemmin VTT:n eri liiketoimintayksiköt luottivat erillisiin it-järjestelmiin, ja tutkijat olivat usein hankkineet sovelluksia, jotka eivät olleet tietohallinnon linjan mukaisia. Organisaatiossa kaivattiinkin järjestelmien helpompaa hallinnointia ja yhdenmukaisuutta. VTT halusi hyödyntää olemassa olevaa Microsoft 365 -ratkaisua ja lisätä henkilöstön tietoisuutta uusista sovelluksista sekä auttaa heitä kehittämään ja omaksumaan uusia työskentelytapoja.

Keskeiset palvelut pilveen

Fujitsu on ollut VTT:n strateginen it-kumppani jo yli 15 vuotta. Sopimuskauden päättyessä vuonna 2019 oli täydellinen hetki varmistaa, että myös nämä uudet tavoitteet saavutettaisiin. Tiettyjen keskeisten palveluiden siirto pilveen oli myös yksi tärkeimmistä asioista.

“Aiemmin palvelumme oli hajautettu eri toimipisteisiin, eikä pilvipohjainen palvelumalli ollut mahdollinen. Meidän alallamme yhteistoiminta on tärkeää, ja toivoimme, että pilvipalveluiden avulla se onnistuisi missä vain ja millä laitteella tahansa”, sanoo Harri Kivimaa. “Kun sopimuskausi Fujitsun kanssa oli päättymässä, aloimme etsiä kumppania tarjouskilpailulla, jonka Fujitsu voitti. Meidät vakuutti sen tuntemus liiketoiminnastamme sekä asiantuntijoiden osaaminen”.

Käytettävyyttä ja tietoturvaa

Palvelusopimuksen mukaan Fujitsu hoitaa tutkimusorganisaation hybridi-infran hallinnan ja huolehtii, että VTT:n liiketoimintakriittiset sovellukset toimivat ja ovat aina käytettävissä. Fujitsu toteutti siirtymän Windows 10- ja Microsoft 365 -sovelluksiin sekä tukee henkilöstöä arkisissa asioissa, jotka liittyvät työasemiin tai Microsoft 365 -sovelluksiin.

VTT:llä on erityisen korkeat vaatimukset tietoturvalle, sillä sen asiakkaina on kansainvälisiä teknologiayrityksiä, jotka asettavat sopimuksellisia velvoitteita toiminnalle. Fujitsu valvoo koko ict-infraa ja sen käyttöä Suomessa sijaitsevasta huipputason SOC-keskuksestaan. Turvallisuus- ja tapahtumanhallintajärjestelmät keräävät dataa 24/7, joten sen avulla voidaan kehittää uhkien ennaltaehkäisyä.

“Sopimus joustaa niin, että voimme lisätä palveluja aina tarvittaessa. Olemme siirtäneet sähköpostimme pilveen, ja sisäinen yhteistyö toimii meillä nyt huomattavasti aiempaa tehokkaammin SharePointin ja Teamsin avulla”, Kivimaa lisää. "Olemme myös ottamassa päätelaitteissa käyttöön Microsoft 365 -sovelluksia, jotka on suunniteltu pilvipalveluiden tehokkaaseen hyödyntämiseen. Sovellukset pidetään automaattisesti ajan tasalla, joten saamme aina käyttöömme Microsoftin kehittämät uudet toiminallisuudet."

Sujuvaa yhteistoimintaa

VTT:llä on nyt tulevaisuusturvattu yhteistyöalusta, joka mahdollistaa huomattavasti nopeamman viestinnän työntekijöiden kesken ja asiakkaiden suuntaan. Sen lisäksi, että henkilöstön tuottavuus kasvaa, ratkaisu lisää myös työtyytyväisyyttä ja innovatiivisuutta. Ratkaisuun sisältyvässä tietoturvapalvelussa on mukana identiteetinhallintapalvelut, tiedon suojaus ja salaus sekä haittaohjelmien torjunta. Palvelu takaa, että käyttäjät voivat ottaa turvallisin mielin yhteistoimintavälineistään kaiken hyödyn irti. 

Henkilöstön omat dokumentit sijaitsevat OneDrivessä. Jos tiedosto tallennetaan päätelaitteeseen, se varmuuskopioituu automaattisesti OneDriveen, jossa näkyy myös versiohistoria. Tieto on käytettävissä myös muilta päätelaitteilta. Kaiken tämän omaksumista helpottavat  Fujitsun tarjoamat koulutus- ja käyttötukipalvelut. 

VTT:llä on jatkuvasti kehittyvä kumppanuus Fujitsun kanssa. Sen ansiosta uudet teknologiat saadaan heti käyttöön. 

“Annamme Fujitsulle tehtäväksi tiettyjä projekteja hallinnasta tutkimukseen, ja tuloksia syntyy. Fujitsun tiimi esittelee meille usein uusia ominaisuuksia, ideoita ja projekteja harkittaviksi”, Kivimaa summaa. “Fujitsu tarjoaa ennakoivaa, proaktiivista asioihin reagoivaa ja ammattimaista palvelua − vahvalla paikallisella otteella mutta globaaleilla resursseilla.”

.

  • VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista. Se tarjoaa teknologiaratkaisuja ja innovaatiopalveluita, jotka tehostavat asiakkaiden kilpailukykyä ja yhteiskunnan kestävää kehitystä, työllistymistä sekä hyvinvointia. Tutkimustyötä ohjaavat yrityksen strategiset majakkateemat: tulevaisuuden ilmasto, resurssien riittävyys, hyvä elämä, kokonaisturvallisuus ja teollisuuden uudistuminen.
  • Customer Story in English
  • Lue lisää Fujitsun Digital Workplace -palveluista

Lähtötilanne

VTT halusi kehittää it-ympäristöään ja tarvitsi siihen lisää pilviteknologiaa.

Ict-infran kilpailutuksen jälkeen VTT valitsi pitkäaikaisen kumppaninsa Fujitsun hoitamaan digitalisaationsa seuraavan vaiheen ja valaisemaan nopeasti muuttuvaa teknologiamaisemaa.

Ratkaisu

Palvelusopimus jatkaa Fujitsun aiempaa laajaa ict-palvelusopimusta, joka käsittää joukon digitaaliteknologian palveluita, kuten VTT:n Microsoft 365 -käyttöönoton seuraavan vaiheen.

VTT:llä on jatkuvasti kehittyvä kumppanuus Fujitsun kanssa, joka tarjoaa uudet teknologiat heti käyttöön.

Hyödyt

  • Käyttäjien tietoisuus uusista digitaalisista työkaluista ja niiden käyttötavoista kasvaa
  • Helpompi yhteistyö lisää tuottavuutta ja henkilöstön työtyytyväisyyttä
  • Pilvipohjaiset palvelut parantavat käytettävyyttä ja luotettavuutta
  • Palvelu on käytettävissä turvallisesti etäyhteyksillä, mikä tekee työskentelystä joustavaa
  • Fujitsun Suomessa sijaitseva Security Operations Center valvoo koko ict-infrastruktuurin tietoturvaa
  • Ennakoiva tuki seuraa muutoksia ja niiden vaikutusta asiakasympäristöön

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux