04.04.2022

Funidata tarjoaa Sisu-järjestelmän Amazon-pilvestä

Digitaalisten oppilaitospalvelujen tuottaja Funidata siirtyi kesällä 2020 käyttämään Fujitsun toimittamaa Amazon Web Services (AWS) -pilviteknologiaa Sisu-ydinjärjestelmänsä alustaratkaisuna.

Funidatan Sisu on laaja järjestelmäkokonaisuus, jonka tukee ja ohjaa korkeakouluopiskelun koko elinkaarta. Sen avulla hoituvat monet opiskelijan arkipäiväiset rutiinit kuten ilmoittautumiset luennoille ja tentteihin. Opettajat tekevät sen kautta opetussuunnitelmat ja arvioinnit. Korkeakoulujen henkilöstö ylläpitää järjestelmässä henkilötietojen lisäksi muun muassa tiedot suorituksista, opiskeluoikeuksista ja tutkinto-ohjelmista.   

Funidata tarjoaa Sisu-kokonaisuuden asiakkailleen SaaS-palveluna, ja Fujitsu puolestaan tarjoaa Funidatan SaaS-palveluille AWS-pilvikapasiteetin. Pilvikapasiteetin lisäksi Funidatalla on mahdollisuus saada tukea ongelmatilanteissa ja hankkia muita AWS:ään liittyviä pilvipalveluja Fujitsulta.

"Olemme skaalanneet AWS:n palveluja ylöspäin sitä mukaa kun uusia korkeakouluja on liittynyt mukaan. Tällä hetkellä palvelujamme käyttää kuusi suomalaista korkeakoulua, ja seitsemäs on pian liittymässä mukaan", Funidatan teknologiajohtaja Toni Sallanmaa (oikealla) kertoo.

Turha maksaa ylikapasiteetista

Funidata on tehnyt jo vuosien ajan määrätietoista kehitystyötä, jonka tavoitteena on viedä palvelut AWS-pilveen.

”Pilvikapasiteetin käyttö on tehokasta, sillä meidän ei tarvitse maksaa toimettomana odottavasta kapasiteetista. Infrastruktuurimme on aiemminkin ollut muuten automatisoitu, mutta AWS-käyttöönotto on mahdollistanut myös palvelimien sekä PaaS- ja IaaS-palvelujen provisioinnin automaattisilla työkaluilla”, Sallanmaa sanoo.

AWS-palvelu auttaa osaltaan vähentämään myös Funidatan ympäristökuormitusta*. "Konesalipalvelut ovat nyt kestävämmällä pohjalla kuin mihin todennäköisesti pääsisimme rakentamalla palvelut itse”, Sallanmaa mainitsee.

Skaalautuvuus nopeuttaa palvelujen käyttöönottoa

Funidatan asiakaspalvelu on parantunut merkittävästi Fujitsun tarjoaman AWS-pilvialustan myötä.

”Palvelumme ovat skaalautuvampia, mikä helpottaa vaiheistettuja käyttöönottoja. Saamme uudet palvelut nopeasti käyttöön ja uudet asiakkaat mukaan entistä vaivattomammin. Lisäksi tietoturvallinen palvelutoimitus ja standardien noudattaminen helpottuivat”, Sallanmaa kertoo.

”Perinteisiin konesalipalveluihin verrattuna pystymme nyt automatisoimaan pilvipalveluja entistä laajemmin ja saamme käyttöömme enemmän palveluja. Ison palvelutoimittajan käyttö tuo tekemiseemme kustannustehokkuutta. Automaation ansiosta myös vasteajat nopeutuivat.”

AWS tukee Funidatan ketterää toimintamallia, sillä DevOps-tiimi voi toimia aiempaa itsenäisemmin eikä erillisiä hyväksyntäketjuja tarvita.

”Arvolupauksemme mukaan kasvatamme suomalaista osaamispääomaa opastamalla vuosittain tuhansia korkeakouluopiskelijoita opintojensa läpi. Näemme että meillä on töissä Suomen parhaat korkeakoulumaailman asiantuntijat sekä huippuluokan tekniset osaajat, joiden avulla rakennamme maailman parhaita, jatkuvasti kehittyviä opintosektorin järjestelmiä. AWS-pilvialusta tukee erinomaisesti tätä tavoitetta”, Sallanmaa kertoo.

(* Arvio perustuu AWS:n sustainability-sivuston tietoihin.

Funidata Oy
Funidata suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää digitaalisia palveluja opiskelun ja opetuksen päivittäisiin tarpeisiin. Päätuote Sisu mahdollistaa ristiinopiskelun ja kehittyneen analytiikan, ja sen älykäs opintosuunnitelma tekee opintojen ohjauksesta läpinäkyvää ja tukee opiskelijaa opintojen alusta aina valmistumiseen asti. Lisää tietoa: www.funidata.fi
ot
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux