SARKK-arkistointiratkaisu pilvipalveluna

Net 2/2012,  12.9.2012

SARKK-palvelun käyttöönoton kunnissa on tarkoitus olla mahdollisimman helppoa, koska Tiera tarjoaa kunnille niiden koko toimintaprosessia tukevaa kokonaisratkaisua. SARKK on tästä vain yksi osa.

”Palvelumme mahdollistaa kunnalle, että se saa tämän mukana arkkitehtuurikonseptin ja jatkuvasti kehittyvän ja täydentyvän järjestelmäkartan, jota sitten otetaan käyttöön oman aikataulun ja omien tarpeiden mukaan”, Tieran toimitusjohtaja Ari Ikonen selvittää.

Toista Tieran kaltaista kunnille kokonaisratkaisua tarjoavaa tahoa ei Suomessa ole.

"Kilpailutamme kaikki hankintamme. Kunnat voivat tehdä kootun päätöksen kokonaisarkkitehtuurin käyttöönotosta, eikä niiden tarvitse kilpailuttaa jokaista palasta erikseen.”

Kokonaispalvelun käyttöönotto turvaa myös sen, että kunnan järjestelmille rakentuu yhtenäinen toimintaprosessi.

”Kannattaa miettiä, mikä on nykyisen arkistointiratkaisun käytettävyys suhteessa koko ajan sähköistyviin palvelukanaviin. Ei varmaan ole ketään, joka sanoisi, että kuntien palvelut eivät sähköisty.”

Arkistointiratkaisu SaaS-pilvipalveluna

Pilotoinnin jälkeen palvelua on tarkoitus tarjota ensimmäisenä Tieran asiakasomistajana oleville kunnille. SARKK-palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Fujitsu, joka huolehtii sen toiminnasta SaaS-pilvipalveluna (Software as a Service). SARKK-arkisto perustuu EMC Documentum -ratkaisuun.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2/2012,  12.9.2012

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn