Savonlinnan keskussairaalan it on Euroopan huipputasoa

Net 2/2012,  12.9.2012

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä vuosien ajan tehty tietotekniikan kehitystyö sai merkittävän kansainvälisen tunnustuksen keväällä 2012. Terveydenhuoltoalan tietojärjestelmiin ja johtamiseen erikoistunut riippumaton yhdistys Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) arvioi Savonlinnan keskussairaalan olevan huipputasoa sairaalan tietojärjestelmien kehitystyössä.

Seitsenportaisessa arviointimallissa Savonlinna saavutti ensimmäisenä sairaalana Suomessa tason 6. Korkeimman tason 7 sairaaloita on Euroopassa vain kaksi.

Yhteistyö HIMSS-organisaation kanssa käynnistyi elokuussa 2010. Prosessissa oli mukana sekä kliinisen työn edustajia että tietohallinnon henkilöstöä. Tarkasteltavina olivat potilaan hoitoprosessit ja käytännön toimintamallit sekä niitä tukevat tietojärjestelmäratkaisut.

Arvioitsijat kiinnittivät erityistä huomiota lääkehoidon toteutusprosessiin. Sen pitää olla aukoton ja mahdollisimman pitkälti automatisoitu. Sähköiset hoito- ja lääkemääräykset ovat välttämättömiä tason 6 saavuttamiseksi.

”Taso seitsemän on saavutettavissa, kun potilastietojärjestelmän päätöksenteon tukijärjestelmä on otettu kokonaisuudessaan käyttöön organisaatiossamme. Järjestelmän käyttöönottoa on suunniteltu syksylle 2012, mutta asiaa selvitellään vielä. Tunnustus kannustaa meitä jatkamaan kehitystyötämme”, sanoo Itä-Savon sairaanhoitopiirin tietohallintopäällikkö Ari Pätsi.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2/2012,  12.9.2012

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn