Asiakaskeskeisyys ja ihmisten mukaan ottaminen ovat Hanna Kivelän avaimet kasvuun

Net 2022,  4.4.2022

Fujitsu Finlandin tuore toimitusjohtaja Hanna Kivelä on tuloshakuinen ihmisjohtaja, joka innostaa joukkojaan uudistumaan ja kasvamaan.

H KiveläHanna Kivelä (DI, MBA) aloitti Fujitsu Finlandin toimitusjohtajana tammikuussa. Hänellä on 15 vuoden kokemus kansainvälisistä tehtävistä useilta toimialoilta, viimeksi Googlen myynnin ja digitaalisen transformaation johtotehtävistä Euroopassa.

Hanna, miten johdat kasvua?

”Fujitsulla on pitkä historia Suomessa, ja perusta on kunnossa: asiakkaat arvostavat meitä ja luottavat palveluihimme. Mutta meidänkin pitää uudistua ja ottaa suunta kohti kasvua.

Kasvu tulee kolmesta asiasta: asiakaskeskeisyydestä, selkeästä strategisesta suunnasta sekä siitä, että puretaan siiloja ja annetaan ihmisille tilaa toimia. Rakennamme ketterää johtamisen ja tekemisen kulttuuria ja olemme valmiita toimimaan asiakkaittemme kellotaajuuden tahdissa.

Haluamme olla vahvoja erityisesti terveydenhuoltoalan, yhteiskunnallisten palvelujen ja teollisuuden digitalisoinnissa sekä finanssin ja kaupan toimialoilla. Näillä alueilla rakennamme yhdessä asiakkaiden kanssa kasvua ja uusia, heidän asiakkaitaan palvelevia toimintamalleja.

Olemme esimerkiksi mukana Helsingin kaupungin digitaalisen perustan uudistamisen hankkeessa, jonka tavoitteena on tarjota kaupungin työntekijöille ja helsinkiläisille hyvät ja luotettavat digitaaliset palvelut. Tarjoamme Helsingille muun muassa tietoliikenneverkon valvonta- ja hallintapalveluja.”

Miten johdat ihmisiä?

”Johtajuus on sitä, että autan muita menestymään. Luon tilaa kasvulle, tuen ja haastan. Kannustan olemaan utelias ja rohkea sekä ajattelemaan isosti. Muutoksiin kannattaa suhtautua avoimesti ja nähdä ne mahdollisuutena. Virheitäkin saa tulla ‒ jos ei tee virheitä, ei ole yrittänyt riittävästi.

Johtamisessani näkyy vahvasti suoraselkäisyys ja erilaisuuden kunnioittaminen. Mitä monipuolisempia taustoja ja ajattelua yrityksessä on, sitä parempi. Myös Fujitsun pitää panostaa monimuotoisuuteen ja olla hyvä työpaikka erilaisille osaajille.

Talossamme on paljon pitkiä työuria ja myös paluumuuttajia. Vahva arvopohjamme saa ihmiset viihtymään meillä. Missiomme perustuu vastuullisuuteen: siihen, että rakennamme kestävämpää maailmaa teknologian avulla, yhdessä asiakkaittemme ja kumppaniemme kanssa.”

Miten johdat itseäsi?

"Pyrin aina miettimään, mikä on tärkeintä juuri nyt ja huolehtimaan siitä, että oikeille asioille on riittävästi aikaa. Haluan myös ymmärtää asiat käytännönläheisesti. Vain niin strategia muuttuu eläväksi, arjessa näkyviksi ja tuntuviksi teoiksi. Uteliaisuus ja kansainvälinen taustani helpottavat merkittävien, globaalien ilmiöiden seuraamista. Ne kirkastavat omaa ajatteluani ja edistävät jatkuvaa oppimista − ja samalla pysyn myös nöyränä jatkuvan uudistumisen ja kasvun välttämättömyyden edessä.

Olen oppinut laittamaan asiat arvojärjestykseen: ensin tulevat oma jaksaminen ja terveys sekä perhe, sitten vasta työ. Vapaa-ajalla uin, ulkoilen, nautin taiteesta ja kulttuurista, vietän aikaa perheen kanssa ja remontoin vanhaa omakotitaloamme. Se jos mikä auttaa palautumaan tiivistahtisista työpäivistä."

Teksti: Milla Uusi-Pietilä

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2022,  4.4.2022

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn