Work Your Way: Merkityksellisiä kohtaamisia ja onnistumisen kokemuksia

Net 2021,  19.10.2021

Vaikka pandemiaa ei ole vielä selätetty, katseemme kohdistuu jo siihen, mitä haluamme tulevaisuuden työelämältä. Nyt voimme määrittää yhdessä henkilöstömme kanssa, minkälaista kulttuuria luomme ja millainen on juuri meidän paras työpaikkamme.

Work Your Way: Merkityksellisiä kohtaamisia ja onnistumisen kokemuksia

Tulevaisuuden työelämässä työnantajan on varmistettava turvalliset työskentelyolosuhteet paikasta riippumatta, painottavat jutun kirjoittajat, HR Director Anu-Kaisa Raita ja HR Manager Anna Lehtoranta Fujitsusta.

Selvitysten mukaan moni työntekijä haluaa jatkaa osittaista etätyöskentelyä myös tulevaisuudessa. Ajattelun keskiöön ei kannatakaan ottaa joko läsnä- tai etätyötä, vaan tarkastella työtehtävää, joka määrittää, missä työn voi parhaiten hoitaa. Edellyttääkö työtehtävä työkaverin kanssa sparrailua toimistolla vai hoituuko se parhaiten omassa kodissa keskittyen?

Tulevaisuuden työelämässä työnantajan vastuu kasvaa. Työnantajan on varmistettava työntekijöiden kokonaisvaltainen hyvinvointi ja turvalliset työskentelyolosuhteet paikasta riippumatta.

Työkykyjohtaminen vie kohti vastuullista työelämää

Fujitsun Work Your Way -konsepti tarjoaa työntekijöillemme joustavan työskentelymallin, joka tukee kunkin tehtävää ja elämäntilannetta parhaiten. Kannustamme jokaista ottamaan omistajuutta työstään.
Jo ennen poikkeustilaa olemme panostaneet esihenkilötyöhön ja hybridityöskentelytaitoihin. Tulevaisuudessa näiden lisäksi korostuvat myös hyvinvointi, jaksaminen ja yhteisöllisyyden luominen.

Käynnissä olevan tilikauden yksi tärkeimmistä teemoistamme on työkykyjohtaminen. Kun työ on pirstaloitunut, työhyvinvoinnin tukemista ja työkykyjohtamista pitää pohtia uudelta pohjalta. Sisäiset kyselyt ja keskustelut osoittavat, että ihmiset odottavat kuulluksi, nähdyksi ja arvostetuksi tulemista entistä enemmän.

Olemme mukana Oikotien vastuullinen työnantaja -kampanjassa.  Kampanjassa mukana olevat työnantajat sitoutuvat kehittämään vastuullisen työnantajan kuutta periaatetta, jotka ovat luontainen osa Fujitsun toimintaa.

Keskiössä yhteisöllisyys

  • Yhteisöllisyyden perustana ovat luottamus, yhdessä tekeminen, välittäminen sekä palautteen antaminen ja saaminen.
  • Haluamme saada aikaan merkityksellisiä kohtaamisia ja onnistumisen kokemuksia kaikille fujitsulaisille.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2021,  19.10.2021

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn