Lahti rakentaa kestävää kaupunkielämää

Net 2021,  4.2.2021

Lahden vuosi Euroopan ympäristöpääkaupunkina alkoi 15. tammikuuta. Fujitsu osallistuu teemavuoteen järjestämällä innovaatiotyöpajoja, joissa ideoidaan ratkaisuja kestävämpään kaupunkielämään yhdessä lahtelaisten kanssa.

Lahti

Yhteistyö Euroopan ympäristöpääkaupungin kanssa nivoutuu Fujitsun tavoitteeseen tehdä maailmasta kestävämpi rakentamalla innovaatioiden avulla luottamusta yhteiskuntaan.

"Innovaatiokumppanina autamme Lahtea ja koko seutukuntaa kehittämään uudenlaisia ratkaisuja kuntalaisten arkeen. Yhteiskuntamme muuttuu ennennäkemättömän nopeasti ja syvällisesti. Tulevien haasteiden ratkaisuun tarvitaan innovatiivista ajattelua ja digitaalisia työkaluja”, toimitusjohtaja Simo Leisti Fujitsusta pohtii.

Asukkaat, kaupunki ja yritykset ideoivat yhdessä

Fujitsun työpajoissa ideoidaan ratkaisuja ympäristöhaasteisiin, joita aktiivisista päijäthämeläisistä koostuva asukaslähettiläiden ryhmä on ideoinut. Mukaan työpajoihin on kutsuttu sekä asukaslähettiläitä että kaupungin ja paikallisten yritysten edustajia.

"Ympäristöpääkaupunkina nostamme esiin parhaat eurooppalaiset ympäristöratkaisut, tuemme Suomen ja Lahden ilmastotavoitteita sekä käynnistämme kunnianhimoisia yhteistyöhankkeita. Teemme Lahden pitkäjänteisen ympäristötyön tunnetuksi niin Suomessa kuin maailmalla ja varmistamme kaupunkilaisille sujuvan arjen”, kertoo Lahti Green Capitalin ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Työpajoissa hyödynnetään Fujitsun kehittämää, strategista palvelumuotoilua ja vuorovaikutuksen kautta tapahtuvaa innovointia tukevaa Human Centric Experience Design -menetelmää (HXD). Työpajan osallistujat jakavat yhteisen tavoitteen ja tuovat mukaan oman asiantuntemuksensa ratkaisujen ideoimiseksi ja uusien konseptien kehittämiseksi.  

”Fujitsu tukee meitä asukkaidemme osallistamisessa, ja odotamme kovasti, että asukaslähettiläidemme ideoita päästään edistämään ympäristöpääkaupunkivuoden verkostossa sekä hyödyntämään myös tämän jälkeen”, Saara Vauramo kertoo.

Euroopan komissio on nimittänyt Lahden vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi (European Green Capital Award, EGCA) ensimmäisenä kaupunkina Suomessa. Tunnustus on osoitus Lahden pitkäjänteisestä työstä Suomen johtavana ympäristökaupunkina.

Lisätietoa Euroopan ympäristöpääkaupunkihankkeesta:

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2021,  4.2.2021

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn