Koko Suomi golfaa!

Net 2021,  19.10.2021

Golffarien kesä on ollut aurinkoinen ja menestyksekäs. Kiinnostus lajia kohtaan on pysynyt huimalla tasolla – jo yli 16 000 uutta golfin harrastajaa on suorittanut (digiin siirtyneen) green cardin tänä vuonna.

Suuri osa vasta-alkajista on jatkanut pelaamista, ja Golfliiton jäsenmäärä on noussut jälleen useilla tuhansilla. Suomessa on jo reilusti yli 150 000 tapaa pelata! Ilahduttavaa on etenkin junioreiden ja nuorten aikuisten virtaus kentille ympäri Suomea.
 
Menneen kesän helteet eivät laskeneet golffareiden peli-intoa – tämän vuoden kierrosmäärät ovat viime vuoden ennätyslukujen tasolla. Vuonna 2020 Suomessa pelattiin peräti 4,1 miljoonaa kierrosta – kilometreissä mitattuna matka vastaa tuhatta kierrosta maailman ympäri. 

Koko Suomi golfaa!
Tokion olympialaisissa golf paistatteli koko maailman parrasvaloissa. Suomen pelaajat Matilda Castren, Sanna Nuutinen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki saivat hienoja sijoituksia. Nälkää Pariisia kohti kuitenkin jäi. Ylen golflähetyksiä seurasi satojatuhansia ihmisiä useamman päivän ajan. Kuvassa koko edustava golf-olympiatiimimme Kasumigasekin kentällä Tokiossa.

Kilpagolfissa kotimaan kohokohta oli Ladies European Tourin paluu Suomeen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kotikisan jännitysnäytelmää ei olisi voinut paremmin käsikirjoittaa, sillä voittopokaalin heinäkuisena lauantaina nosti maan ykköspelaaja Matilda Castren tuhatpäisen kotiyleisön edessä.
 
Taustalla Golfliitto on jatkanut toimialan digitalisointia ja pelaamisen mahdollistamista korona-aikanakin. Golfliitto oli yhtenä ensimmäisistä lajiliitoista luomassa omaa vastuullisuusohjelmaansa, jossa tärkeänä apuna ja sparraajana toimi Fujitsu. Yhteistyömme kärkenä ovatkin kulkeneet vastuullisuusteot ja juniorien tukeminen. Lisääntynyt juniorimäärä näkyy myös Fujitsu Finnish Junior Tourin ja alempien kiertueiden osallistujamäärissä – kasvua on yli kymmenen prosenttia.

Golf etenee vahvassa nosteessa

  • Jäsenmäärä edelleen kasvusuunnassa, uusia jäsenyyksiä noin 10 % enemmän kuin viime vuonna.
  • Kierrosmäärät lisääntyneet entisestään (arvio) – lähtöaikojen saatavuus laskenut voimakkaasti menneen kahden vuoden aikana.
  • Lisääntynyt golfin kysyntä ja Green Cardin digitalisoituminen ovat mahdollistaneet ennätysmäärän rekisteröityjä Green Cardeja, tänä vuonna jo yli 15 000.
  • WHS-tasoitus (World Handicap System) kiinnostaa myös tänä vuonna, elokuussa 2021 pelattu jo vajaat 900 000 tasoituskierrosta, joka on lähes yhtä paljon kuin vuonna 2020 tähän aikaan (viime vuonna yhteensa 1,25 miljoonaa).
  • Golfin voimakas digitalisoituminen on helpottanut harrastamista myös poikkeusaikoina. Jo yli puolet tuloskorteista jätetään omatoimisesti mobiilin tuloskortin avulla.
  • Asiakaskokemuksessa on nähtävissä aavistuksen laskua viime vuoteen verrattuna. Haastava talvehtiminen ja lähtöaikojen saatavuus  ovat merkittävimpinä laskun selittäjiä. Tästä huolimatta asiakaskokemuksen NPS 48 sekä jäsen- että vieraspelaajilla on kansainvälistä huippuluokkaa.
  • Uusien pelaajien tyytyväisyys on kuitenkin parantunut ja heidät huomioidaan golfyhteisöissä paremmin. Onnistunut mukaanotto onkin ratkaisevaa lähitulevaisuuden jäsenkehityksen kannalta.


Teksti: Kimmo Rantamäki, Suomen Golfliitto
Kuva: Jussi Pitkänen

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2021,  19.10.2021

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn