Fujitsu uudistaa Turun toiminnanohjauksen yhteistyössä Tieran kanssa

Net 2020,  14.5.2020

Fujitsu auttaa Tieran kumppanina Turun kaupunkia uudistamaan toiminnanohjausjärjestelmänsä markkinoiden uusimpaan pilvipohjaiseen SAP S/4HANA -teknologiaan. Kaupungin palvelunhallinnalla ja talouden keskeisillä prosesseilla on määrä olla uusi teknologia käytössään vuoden 2021 alussa.

 Tutku

Turun kaupunki tahtoo modernisoinnin myötä käyttöönsä yhtenäiset, virtaviivaiset ja helposti mitattavat prosessit, jotka tukevat kaupungin strategian ja tavoitteiden toteuttamista. Keskeistä on tuottaa oikea-aikaista, luotettavaa ja kattavaa tietoa prosesseista. 

”Fujitsulla on jo pitkä kokemus yhteistyöstä niin Turun kaupungin kuin myös Tieran kanssa. Tässä ratkaisussa pääsemme toteuttamaan muun muassa SAPin pilvessä toimivan järjestelmän sekä huolehtimaan sen käyttöönotosta. Tämän tyyppinen järjestelmä vaatii vahvaa ja laajaa palveluekosysteemiä, jonka tarkka ohjaus on yksi osa työtämme. Jo alkumetreillä olemme saaneet asiakkaalta vilpitöntä kiitosta paitsi asiantuntemuksesta myös joustavasta toiminnasta haastavissakin tilanteissa”, sanoo Fujitsu Finland Oy:n toimitusjohtaja Simo Leisti

”Uudistuksen myötä SAP-järjestelmän käyttö laajenee ja syvenee, jolloin palvelun kokonaislaatu nousee. Lisäksi kustannussuunnittelu, kokonaisresursointi, palveluketjujen ja -tarjooman kontrolli sekä kehitysmahdollisuudet paranevat huimasti”, toteaa Turun kaupungin hankejohtaja Tapio Järvenpää.

”Kokeneena SAP-käyttäjäkaupunkina Turulle oli luontevaa hakea virtaviivaisia prosesseja tukevaa järjestelmää SAP:n uudesta tarjoamasta. Ratkaisuksi kaupunki valitsi SAP SaaS-ratkaisun, jonka toteutamme integraattorikumppanimme Fujitsu Finlandin kanssa nopeasti ja kustannustehokkaasti”, kertoo johtaja Vesa Heinälä Tierasta. 

Uuden järjestelmän tukemat prosessialueet ovat taloussuunnittelu, investoinnit ja käyttöomaisuus, kirjanpito, kustannus- ja kannattavuuslaskenta, myynti, hankinnat sekä palveluiden hallinta. SAP S/4 HANA -järjestelmän lisäksi toteutusprojektissa otetaan käyttöön SAP-tuoteperheen pilvipohjaisia liiketoimintatiedon hallinta- ja analytiikka-alustoja sekä moderni integraatioalusta. Mukaan tuodaan myös uusia SaaS-mallilla toteutettavia SAP Success Factors -henkilöstöhallinnan ratkaisuja. 

Käyttöönottoprojekti on nivelletty kaupungin muihin kehittämishankkeisiin. Työn alla on käyttöönottoprojektin määrittelyvaihe. Suunnitelman mukaan järjestelmän ensimmäiset osat ovat tuotantokäytössä vuoden vaihteessa 2021. 

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2020,  14.5.2020

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn