Fujitsu auttaa Proventiaa taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan

Net 2020,  30.11.2020

Fujitsu on toimittanut oululaiselle teknologiayhtiö Proventia Oy:lle pilvipalveluratkaisun, joka kerää julkisen liikenteen ajoneuvojen käyttöä koskevaa tuotantodataa eri lähteistä. Kun kertyvää dataa voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin, sen pohjalta voidaan myös luoda uusia lisäarvoa tuottavia ratkaisuja ja palveluja. Ratkaisu edistää ilmastonmuutoksen ja globaalin saastumisen torjuntaa hyödyntämällä digitalisaation voimaa.

Ratkaisu on rakennettu Fujitsun EPP IoT -alustan avulla ja se pyörii Microsoft Azure -pilviympäristössä. Fujitsu Event Processing Platform (EPP) on korkean suorituskyvyn reaaliaikainen tarkkailu- ja sääntöjenkäsittelymoottori, joka lukee erilaisia tietovirtoja ja reagoi niiden arvoihin. EPP:n avulla voidaan rakentaa tehokkaita digitaalisia palveluita lähettämällä tietoja fyysisen ympäristön tapahtumista liiketoimintasovelluksiin.

Proventia on teknologiayhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen maailmanlaajuisen ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Yritys muun muassa valmistaa pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmiä dieselmoottoreihin, työkoneisiin ja raskaisiin ajoneuvoihin. Fujitsun toimittama pilvipalvelu liittyy Proventian Retrofit-liiketoimintaan, jossa pakokaasun puhdistusjärjestelmä asennetaan jo olemassa oleviin ajoneuvoihin jälkiasennuksena. Proventian järjestelmiä on jo käytössä puhtaan ilman projekteissa muun muassa Lontoossa, Saksassa, Soulissa, Ruotsissa ja Suomessa.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2020,  30.11.2020

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn