Digitalisaatio on paras ystävä ja pahin vihollinen

Net 2019,  23.9.2019

Sanotaan, että digitalisaatiolla on kahdet kasvot: parhaan ystävän ja pahimman vihollisen. Fujitsu on hyvässä vauhdissa rakentamassa kasvua digitalisaation pohjalta.

Kuluneet kolme vuotta ovat olleet suuren muutoksen aikaa Fujitsussa, lähes 60 vuotta Suomessa toimineessa ict-palvelutalossa. Digitaalinen transformaatio on pakottanut katsomaan tiukasti peiliin ja pohtimaan, miten uudistua hallitusti mutta pysähtymättä.

Digitalisaatio

Nyt tulevaisuuden näkymät ovat selkiytyneet. "Fujitsu on globaali jätti, mutta haluamme olla myös vahva paikallinen toimija ja tehdä kumppanina merkityksellisiä asioita Suomen hyväksi. Siksi kumppaniverkosto ja ekosysteemit ovat meille erittäin tärkeitä", Fujitsu Finland Oy:n toimitusjohtajana lokakuussa 2016 aloittanut Simo Leisti sanoo.

Luottamuksen merkitystä on tänä päivänä vaikea yliarvioida. Media uutisoi jatkuvasti kyberhyökkäyksistä, mutta harva todella ymmärtää ilmiön mittasuhteita. F-Securen mukaan verkkoon ladataan jo yli 500 000 uutta haittaohjelmaa päivittäin. Se tekee 3,5 miljoonaa haittaohjelmaa viikossa ja 14 miljoonaa kuukaudessa – määrää on vaikea käsittää.

"Digitaalisessa maailmassa luottamus lähtee huolellisesta perustyöstä sekä vakaasta, vahvasta ja hyvin ylläpidetystä tietoteknisestä perustasta. Tietoturva pitää alusta lähtien rakentaa sisälle kaikkiin ict-ratkaisuihin. Kyberrikolliset hyödyntävät tehokkaasti heikoimpia lenkkejä ja säröjä, joten järjestelmien tulee olla saumattomia kokonaisuuksia. Tämä on myös ainoa kestävä tapa rakentaa tietoturvallista, digitaalista yhteiskuntaa", Simo toteaa.

Kukaan ei pärjää yksin – uusi maailma rakentuu ekosysteemien varaan

Fujitsu on tietotekniikan palveluyhtiö ja integraattori, joka rakentaa digitaaliselle alustalle uudenlaisia ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa.

"Kukaan ei pärjää yksin, eikä kenelläkään ole täydellisiä resursseja toteuttaa omin voimin erittäin monipuolisia ja monialaista osaamista vaativia ratkaisuja. Uusi maailma rakentuu ekosysteemien varaan. Co-creation eli yhdessä luominen ja kehittäminen sekä avoin yhteistyö korostuvat. Suomessa Fujitsu tekee tiivistä yhteistyötä paitsi Microsoftin, SAPin, ServiceNown ja F-Securen kaltaisten teknologiakumppaneiden, myös viranomaisten, korkeakoulujen ja valtionhallinnon kanssa."

Yhteiskehittäminen asiakkaan kanssa perustuu sekä Fujitsun asiantuntijoiden teknologiaymmärrykseen että asiakkaan tarpeisiin ja omaan substanssiin. Integraattorin on tärkeää investoida osaamiseen ja uusiin teknologioihin, jotta se kykenee tuomaan arvoa liiketoiminnan kehittämiseen.

"Meiltä odotetaan ketteryyttä ja asiakaslähtöisyyttä. Siksi olemme toteuttaneet niitä vauhdittavia ja tukevia muutoksia myös omassa organisaatiossamme. Haluamme, että työntekijämme saavuttavat jatkuvasti parempia tuloksia ja hyödyntävät omaa osaamistaan strategisten painopisteidemme mukaisesti. Edistämme uutta oppimista ja kouluttautumista myös uusien palvelujemme ja innovaatioiden avulla. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aina parhaan osaamisen."

Fujitsun visiona on rakentaa ihmiskeskeistä, älykästä yhteiskuntaa, ja nimenomaan ihmiskeskeisyys erottaa sen monesta muusta teknologiayrityksestä. 

"On motivoivaa työskennellä yrityksessä, jolle ihmiskeskeisyys on aidosti tärkeää", Simo toteaa.

Teksti: Satu Pelttari

Pallot sukeltamalla vesiesteestä

Simo golfaaKotkassa kasvanut ja urheilusta innostunut Simo Leisti on kokeillut valtavasti eri lajeja aina frisbeegolfista surfaukseen. Golfin pariin hän päätyi jo 11-vuotiaana, kun Mussaloon rakennettiin kenttä 1989. Laji vei nuoren miehen mukanaan heti.

"Kentälle oli noin kymmenen kilometrin pyörämatka. Rakensimme kaverin kanssa pyöriin kytkettävät peräkärryt, joilla saimme kuljetettua mailat kätevästi kentälle ja takaisin. Pallot olivat tyyriitä, joten meillä oli tapana käydä sukeltelemassa niitä vesiesteestä öisin. Se ei tainnut olla siihenkään aikaan ihan sallittua", Simo sanoo.

Ahkeraa harrastamista jatkui vajaat kymmenen vuotta, mutta sitten opiskelu, työelämä ja perheen perustaminen veivät pelaamiseen tarvittavan ajan 15 vuodeksi. 

"Kolme vuotta sitten kaivoin mailat naftaliinista ja painuin rangelle."

Simon tasoitus on 14,1. Tavoitteena hänellä on singel, ilman aikataulua tosin.

"Nuorempana olin kilpailuhenkisempi, nyt haluan pelata hyvässä seurassa, ulkoilusta nauttien ja aina ilon kautta. Simon kotikenttä on Tuusulan Golfklubi. Esikuvat ovat maailmalta."

"Olen iloinen Tigerin paluusta. Hän on hieno esimerkki siitä, miten vaikeistakin tilanteista on mahdollista selvitä, kun jotakin todella tahtoo. Ihailen myös Phil Mickelsonin lähipelitaitoja."

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2019,  23.9.2019

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn