Azure tarjoaa joustavaa kasvunvaraa

Net 2018,  21.5.2018

Fujitsu rakentaa ratkaisuja Microsoftin Azure-pilvipalveluun yhdessä asiakkaidensa kanssa sekä auttaa hallitsemaan ja valvomaan niitä. Fujitsu on auttanut Hybrid IT -palveluillaan asiakkaitaan käyttämään pilvipalveluja vaivattomasti jo vuosia. Azuren markkinaosuus kasvaa asiantuntijoiden mukaan nopeammin kuin kilpailijoidensa tällä hetkellä.

Thomas Häggström”Azure auttaa yrityksiä keskittymään olennaiseen. It-asiantuntijat voivat keskittyä pohtimaan liiketoimintaratkaisuja teknisten ongelmien sijaan. Johdon ei enää tarvitse puntaroida resurssien hankintaa ja varautumista mahdolliseen kasvuun, kun käytön perusteella laskutettavan Azuren kulut kasvavat samaa tahtia liiketoiminnan kasvun kanssa,” Azure-palvelujen tarjoomasta vastaava hybrid it offering manager Thomas Häggström (oikealla) Fujitsusta kertoo. 

Azuren kynnys on matala

Monet yritykset ja julkishallinnon organisaatiot käyttävät Microsoftin Office 365 -pilvipalvelua, jolloin kynnys hankkia uusia palveluja juuri Azure-alustalta on matala.

”Pienet organisaatiot hankkivat Azuresta levytilaa ja hakemistopalvelun. Suuret hankkivat tyypillisesti lisää kapasiteettia sekä kehitysympäristöjä. Azuren helppokäyttöisyyden, skaalautuvuuden, automaatiomahdollisuuksien ja valmiin sovellustarjonnan vuoksi se sopii hyvin erittäin monenlaisiin tehtäviin.”

Azure skaalautuu hyvin keveistä tehtävistä, kuten yrityksen kotisivuista, aina oman konesalin jatkeeksi. Se myös helpottaa globaalia toimintaa, koska konesaleja on ympäri maailmaa. Asiakkaat ja omat työntekijät ovat näin aina mahdollisimman nopeiden yhteyksien päässä.

”Digitalisaatio ja datan hyödyntäminen muuttaa monet yritykset ohjelmistoyrityksiksi. Niiden kannattaa keskittyä tarjoamiensa palvelujen tuotteistamiseen. Me autamme puntaroimaan asiakkaan kanssa erilaisten Azure-toteutusten mahdollisuuksia. Kun sitten asiakkaan palvelu on Azuressa, optimoimme sitä ja tuemme hallinnassa ja valvonnassa. Tarjoamme myös omia sovelluksiamme Azureen”, Häggström sanoo.

Helppous voi viedä harhaan

Azure on hyvin turvallinen ja useiden eri toimialojen vaatimusten mukainen pilvialusta. Alusta antaa kehittäjälle laajat oikeudet oman ratkaisun tekemiseen. Oman ratkaisun tietoturva ja vaatimuksenmukaisuus vaatii suunnitteluun ja toteutukseen asiantuntemusta.

”Azuren helppous voi viedä harhaan. Perustasoa mutkikkaamman ympäristön suunnittelu vaatii ymmärrystä ja harkintaa. Jos esimerkiksi Azure on oman konesalin jatke, se täytyy turvata yhtä voimakkaalla suojauksella kuin perinteinen konesali.”

Siksi toimintojen siirtämisessä pilveen kannattaa käyttää Fujitsun kaltaista asiantuntijaa, joka arvioi käytössä olevan it-ympäristön analyyttisesti ja toteuttaa asiakkaan tarpeisiin nähden järkevimmän ratkaisun, esimerkiksi pilveyttämällä toiminnot Azureen.

Fujitsu ratkoo asiakkaidensa liiketoiminnan haasteita myös yhdessä heidän kanssaan co-creation-mallilla. Tällöin Fujitsu ja asiakas määrittelevät yhdessä ongelman ja etsivät sille ratkaisun. Azure on usein osa ratkaisua joustavuutensa vuoksi.

Konkreettinen esimerkki molemmista tavoista on Fujitsun toteuttama pysäköinninvalvontasovellus, jota käytetään jo kymmenissä suomalaisissa kaupungeissa, esimerkiksi Oulussa, Porvoossa, Vaasassa ja Vantaalla. Pysäköinnintarkastaja ottaa sovelluksellaan kuvan rekisterikilvestä. Siitä saatavat auton tiedot sekä paikkatieto käsitellään Azuressa ja siirretään pysäköinninvalvonnan omille palvelimille rikkeen jatkokäsittelyyn. Fujitsu kehittää palvelua jatkuvasti co-creation-mallilla kuntien kanssa. 

» In English: Azure provides flexible room for growth

» A fully managed end-to-end Azure experience (fujitsu.com/fi)

» Seuraa Hybrid IT-blogia: http://www.thehybridhive.com

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2018,  21.5.2018

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn