Vapaaehtoistyöstä saa palkkioksi kehräystä

Net 2017,  13.11.2017

Fujitsulaisten tempaukset vapaaehtoistyön parissa jatkuivat Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYssä lokakuussa. Kissa-asukit ovat vaativia asiakkaita, mutta jos hoito miellyttää, palkkioksi seuraa ankaraa kehräystä.

Fujitsulaiset Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä

Hannele Kiivuori pääsi järjestelemään HESYn varastoaHelsingin eläinsuojeluyhdistys HESY oli Suomen ensimmäisiä eläinsuojeluyhdistyksiä, ja sitä on ollut perustamassa vuonna 1874 muun muassa Sakari Topelius. Alkuvaiheessa yhdistys huolehti entisistä työhevosista ja 1950-luvulla työllistivät erityisesti kulkukoirat.

"Nykyään autamme eniten kissoja. Otamme vuosittain vastaan noin 500 eläintä, joista noin 85–90 prosenttia on kissoja. Useimmat löytöeläimet löytävät HESYn kautta uuden kodin muutamassa viikossa", kertoo HESYn tiedottaja Erja Veivo.

Päivän aikana fujitsulaisryhmä toimi HESYn henkilökunnan tukena järjestämällä varastoa, tekemällä inventaariota ja seurustelemalla kissa-asukkien kanssa. Kuvassa oikealla on Hannele Kiivuori, joka pääsi järjestelemään HESYn varastoa.

"Kissat tarvitsevat hoitoa ja huomiota, varsinkin pienet kissat. Eläimiä pitää suojella, koska muuten kaikki eläimet kuolisi sukupuuttoon eikä eläimiä enää olisi", arvioi eläinsuojelun tärkeyttä Fujitsun työntekijän 10-vuotias lapsi.

"Monella mukana olleella fujitsulaisella on omia kissoja, joten he kokivat kodittomien kissojen auttamisen tärkeäksi. Lähiympäristöstä huolehtiminen, ihmisen ja luonnon suhde sekä luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ovat osa vastuullista liiketoimintaamme", kertoo Suomen-Fujitsun yritysvastuupäällikkö Militsa Luomajoki.

Jokainen fujitsulainen saa tehdä vuodessa yhden päivän palkallista vapaaehtoistyötä järjestön tai jonkin muun yhteiskunnallisen tahon hyväksi. Vapaaehtoistyö HESYssä oli samalla osa Fujitsun Green Office -ohjelmaa. Tällä kerralla mukaan pääsi myös fujitsulaisten lapsia, jotka viettivät syyslomaa.

» www.hesy.fi/

» Luonnon puolesta jättipalsamia kitkemässä
» Fujitsun vapaaehtoiset Hopen apuna

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2017,  13.11.2017

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn

Käytämme Net-sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Pyydämme sinua perehtymään yksityisyydensuojakäytäntöömme, joka on saatavissa täältä.