World Tour tarjoili digiä, robotiikkaa ja biohakkerointia

Net 1/2016,  13.4.2016

Fujitsu World Tour 2016 -tapahtuma keräsi Helsingin Finlandia-taloon satoja osallistujia, jotka ammensivat tuoretta tietoa muun muassa digitalisaatiosta, biohakkeroinnista, mobilisaatiosta, ohjelmistoroboteista ja Suomen talousnäkymistä.

Fujitsu World Tour -tapahtuma kiertää 19 maassa neljällä mantereella. Jokaisessa tapahtumassa ovat esillä yhteiset globaalit teemat ja Suomen tapahtumassa myös paikallisilla ratkaisuilla oli vahva rooli.

Katso video:

  World Tour -paneeli

World Tour -tilaisuuden juonsi André Noël Chaker ja hän toimi myös paneelikeskustelun vetäjänä. Digitalisaation onnistumisia Suomessa pohtivat (vasemmalta) Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, KONE Oyj:n Head of New Services and Solutions Teppo Voutilainen, yksikön päällikkö Maarit Heikkilä OP Ryhmästä ja myynti- ja markkinointijohtaja Thomas Hasselman Quuppa Oy:stä.

Poimintoja Twitter-virrasta:

Twitter, paneeli FWT

Ravi Krisnamoorthi Fujitsu World Tourissa

Fujitsun sovellusliiketoiminnan EMEIA-johtaja Ravi Krishnamoorthi esitteli keynote-puheenvuorossaan digitalisaation neljää aaltoa. Hänen mukaansa ne ovat aikajärjestyksessä internet, mobiili-internet, IoT sekä keinoäly ja robotiikka. "Think about one application of digital technology to solve a problem in your business. Then come and talk to us. Let's explore possibilities of co-creation," hän kehotti.

Poimintoja Twitter-virrasta:

Twitter, Ravi Krisnamoorthi, FWT

 Connected Cow Fujitsun World Tourissa

Raisio Oyj:n CIO Sami Halinen (vasemmalla)oli kiinnostunut Connected Cow -pilvipalvelusta, jossa karjatilat tarkkailevat kiima-aikoja lehmien jalkoihin kiinnitettyjen askelmittareiden ja tiloille asennettujen vastaanottimien avulla. "Uskon, että tämä kiinnostaisi Suomessakin. Tosin tilakoot ovat täällä pieniä eikä niitä mielletä teollisuuslaitoksiksi", hän totesi. Esittelijänä Fujitsun Omur Canaltay.

 Tero Puukko, Paulig, Fujitsu WT

Pauligin IT Director Tero Puukko kertoi Origo-projektista, jossa vahvoista kahvibrändeistään tunnettu Paulig siirtyi hajautetusta tietohallinnosta keskitettyyn malliin.
Tero Puukkko selvitti esityksessään tietohallinnon harmonsointia ja kuinka liiketoiminta- ja tietohallintovetoisia hankkeita voi sovittaa menestyksekkäästi yhteen muuttuvassa kansainvälisessä ympäristössä.

Poimintoja Twitter-virrasta: 
 Paulig, twitter, FWT

Robotiikka Fujitsu WT

Robotiikan käyttömahdollisuuksia tutkivat (vasemmalla) Minna Salokoski Turun kaupungista sekä Anne-Maarit Selinummi ja Jarmo Toivola Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Esittelijänä Fujitsun Tomi Korhonen.
 Head mounted display

Lisättyn todellisuuden maailmaa Head Mounted Displayn avulla ihmettelemässä on Tom Kostiainen Andriz Oy:stä. Esittelijänä Fujitsun Noriharu Okada

Vesa Pirinen, YIT Fujitsun World Tourilla

YIT:n CIO Vesa Pirinen valotti tulevaisuuden digitaalisia asumisratkaisuja.

Poimintoja Twitter-virrasta: 

 YIT Twitterissä

IoT-keskustelua Fujitsu World Tourilla

Fennian Timo Arvonen ja Fujitsun Mikko Laaksonen keskustelivat esineiden internetin sovellusmahdollisuuksista vakuutusalalla. Esimerkiksi vuokrasuksiin voisi asentaa paikannuslaitteen, joka ilmoittaa laskettelijalle jos hän sattuu eksymään rinteeseen, jossa normaali vakuutus ei olekaan enää voimassa.

World Tour -kiertuerekka

 Helsingin tilaisuuden jälkeen World Tour -kiertuerekka suuntasi Varsovaan ja sieltä se jatkaa kohti Tukholmaa ja päätyy lopulta kaikkiaan 19 maahan.

Poimintoja Twitter-virrasta: 
 Kiitos, FWT, twitter

Kirjoittaja, kuvaaja, video

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 1/2016,  13.4.2016

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn