VR Trackin projektit heilahtivat pilveen

Net 1/2016,  4.10.2016

VR Trackissa on jatkuvasti käynnissä satoja projekteja. Suurimmissa rakentamis- ja kunnossapitoprojekteissa voi olla mukana satoja työntekijöitä ja useita alihankkijoita. Automatisoidun ja skaalautuvan pilvipalvelun avulla VR Track voi hallita projektejaan ja niiden dokumentteja tehokkaasti, suunnitelmallisesti ja liiketoimintalähtöisesti.

VR Track, Asikainen

Fujitsu on toimittanut VR Trackille C7-projektiohjausjärjestelmän ja rakentanut SharePoint-alustalle projektidokumentaation hallintaratkaisun.

Automatisoitu työtilojen hallinta sopii erityisen hyvin laajoja projekteja tekeville yrityksille, mutta tuo etuja myös pienimuotoisempaan projektityöhön. Ratkaisu tarjoaa projekteille määrämuotoiset työtilat, jotka on liitetty toiminnanohjaukseen tai muihin operatiivisiin järjestelmiin.

Microsoft Azure -pilviympäristöstä tuotettava ratkaisu tarjoaa VR Trackille tehokkaat työkalut projektien ja dokumenttien hallintaan.

VR Track on yksi maamme suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. Yhtiön palvelut kattavat infrahankkeiden koko elinkaaren suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon. Yritys toimittaa myös rautatiemateriaaleja ja operoi Suomen lisäksi Ruotsissa.

”Kilpailuetujamme ovat koko hankkeen elinkaaren kattava kokonaisosaaminen, vankka kokemus rautatiejärjestelmistä ja suurten urakoiden projektinhallinta", sanoo VR Trackin kehityspäällikkö Anu Asikainen (kuvassa).

Projektin koko elinkaari hallinnassa

Valtaosa VR Trackin liikevaihdosta kertyy projektiliiketoiminnasta.

"Halusimme parantaa asiakastyytyväisyyttä, palvelun laatua ja tehostaa projektipäälliköiden työtä. Tarvitsimme ratkaisun, jolla voisimme automatisoida rutiineja ja yhtenäistää projektiprosessia", Anu Asikainen toteaa.

”C7-projektiohjausjärjestelmämme on rakennettu Microsoft Azure -pilviympäristöön, jota on mahdollista sopeuttaa kustannustehokkaasti todellisen käyttötarpeen mukaan, olipa sitten kyse kehitys-, testi- tai tuotantoympäristöstä."

”Meillä on satoja käynnissä olevia projekteja, ja C7-järjestelmää käyttää noin 200 projektipäällikköä. Projektitoimintaan liittyvää työtilojen ja dokumenttien hallinnan ratkaisua käyttää meillä noin tuhat projekteissa työskentelevää henkilöä. Yhdessä projektissa voi olla jopa tuhansia dokumentteja. Pystymme nyt hallitsemaan suuriakin projekteja keskitetysti. On hienoa, kun projektit ja dokumentinhallinnan työtilat voi perustaa yhden ratkaisun kautta.”

Työtilojen hallinnointi on pitkälle automatisoitu. Perustettavissa työtiloissa on vakioitu muiden muassa asiakirjamallit, keskustelut, metatietoasetukset, integraatiot ja oletuskäyttöoikeudet. 
 
VR Track hyödyntää dokumenttien hallinnassa monipuolisesti SharePointin ominaisuuksia.

”Halusimme parantaa projektiohjausjärjestelmän käyttäjäystävällisyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Uudistimme it-järjestelmiämme, jotta ne tukevat paremmin toimintaamme muuttuneessa toimintaympäristössä”, Asikainen sanoo.

Jatkuva kehitystyö tuo sujuvuutta

VR Track voi seurata entistä tarkemmin projektien kustannuksia, tilauksia, toteutunutta työaikaa ja ennusteita. Projektien suunnitelmat, sopimukset ja tarjoukset ovat turvassa ja kätevästi saatavilla. Työtilojen käyttöoikeudet muodostetaan AD:n kautta.

”Jokaiselle projektille perustetaan oma työtila. Samasta paikasta löytyy nyt dokumentit koko projektin elinkaaren ajalta aina tarjouslaskennasta takuuvaiheeseen saakka. Keskitetyn projektinohjausjärjestelmän avulla voimme hoitaa projektit entistä tehokkaammin. Johto pystyy seuraamaan helposti projektien toteutumista ja niiden kannattavuutta”, Asikainen toteaa.

”Saamme parhaan hyödyn kun järjestelmää on käytetty jonkin aikaa. Keräämme käyttäjäpalautetta ja sen perusteella kehitämme järjestelmää palvelemaan projekteja entistäkin paremmin.”

”Yhteistyö Fujitsun asiantuntijoiden kanssa on sujunut hyvin. Hioimme yhteisissä työpajoissa tarpeisiimme istuvaa projektinohjausjärjestelmää. Pyrimme tekemään projektipäälliköiden työstä sujuvampaa, eikä meidän tarvitse ylläpitää eikä kehittää ratkaisua yksin”, sanoo Asikainen.   

» C7 projektisalkun täydelliseen hallintaan

Pilviratkaisu helpottaa projektityötä ja tiedon tuottamista

Fujitsu toteutti SharePoint-alustalle ratkaisun, joka on suunniteltu erityisesti rakennusliikkeiden, suunnittelutoimistojen ja kunnossapitoalan yritysten projektityöntekijöille. Se tarjoaa monipuolisen kokonaisuuden dokumenttien työstämiseen, ryhmätyöhön, dokumentinhallintaan ja sosiaaliseen viestintään. Myös projektin alihankkijat voivat käyttää järjestelmää.

Ratkaisu tuo projektidokumentit myös mobiililaitteisiin missä ja milloin tahansa. Sen avulla

  • saat valmiit työtilat projektin koko elinkaaren ajaksi  
  • voit ottaa projektit haltuun missä ja milloin vain mobiilisti 
  • saat automaation avulla nopeutta ja tehokkuutta
  • projektien laatu ja asiakastyytyväisyys paranevat

Kysy lisää:
Myyntipäällikkö Eero Walden, Fujitsu, p. 040 835 82 80 eero.walden@fi.fujitsu.com 

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 1/2016,  4.10.2016

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn

Käytämme Net-sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Pyydämme sinua perehtymään yksityisyydensuojakäytäntöömme, joka on saatavissa täältä.