Kestävää kehitystä, teatteria lapsille ja moniarvoisuutta

Net 1/2016,  13.6.2016

Fujitsun vastuullisuustoiminta on konkretisoitunut kevään ja kesän aikana useammallakin eri tavalla.

Yhteiskuntavastuutyötä Kansallisteatterin kanssa: lapset pääsivät jälleen teatteriin 

Fujitsu jatkoi yhteiskuntavastuullista toimintaa yhteistyössä Kansallisteatterin kanssa. Lauantaina 14.5.2016 järjestettiin Mauri ja vähä-älypuhelin -esitys, jota oli katsomassa ”Downiaiset” Suomen Downin Syndrooma ry:n, Iceheartsin ja päiväkoti Wilholan lapset perheineen. 

Mauri ja vähä-älypuhelin

Kansallisteatterin näyttämö Willensauna oli lähes täynnä iloisia perheitä. Esityksen jälkeen oli mahdollisuus jäädä keskustelemaan näyttelijöiden kanssa ja ottamaan fanikuvia. 

"Näytelmä oli kiva, jännä, pelottava, sisälsi hassuja sanoja, kivan tanssin, tyttö oli kiva, parasta oli keinu – noin niinku suorana palautteena”, hymyili Downiaisten puheenjohtaja Pirita Rintala. ”Hyvin jaksoivat pienemmätkin seurata peppu penkissä, ja kyllä vanhemmille tuli kyynel silmään lopussa. Lämmin kiitos Fujitsulle.”

Downiaiset on lokakuussa 2010 rekisteröity yhdistys, jonka tavoite on tuottaa vertaistukea, vaikuttaa yhteiskunnallisesti ja parantaa kehitysvammaisten elinoloja. Lue lisää heidän toiminnastaan

Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden.

Kuva: Kansallisteatteri

ESDW edistää kestävää kehitystä

European Sustainable Development Week (ESDW)

Touko-kesäkuun vaihteessa Fujitsu Finland osallistui ensimmäistä kertaa European Sustainable Development Week (ESDW) -tapahtumaan. 

ESDW:n tavoitteena on innostaa ja nostaa esille aktiviteetteja, projekteja ja tapahtumia, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals). Osallistumalla tapahtumaan Fujitsu vastasi Microsoftin haasteeseen ja samalla rohkaisi muita yrityksiä liittymään mukaan.

ESDW-viikko sisälsi seuraavia toimenpiteitä:

  • Työmatkapyöräilyn edistämistä oppaiden avulla & aamupuurotarjoilu pyöräilijöille.
  • Tavaratori-kirppis yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa
  • Rahakeräys Itämeren pelastamiseksi
  • Itämeri-luento henkilöstölle; Antti Halkka Suomen luontoliitosta kertoi Itämerestä ja sen eteen tehtävästä työstä.
  • Jukka Hakala kertoi öljyntorjunnasta, muun muassa miten viranomaistet ovat varautuneet öljyvahinkoihin ja onko vapaaehtoisille tarvetta öljyntorjunnassa.

Monimuotoisuuden puolesta: Digital Pride

Fujitsu Finland oli huhtikuun lopussa mukana monimuotoisuutta edistävässä Digital Pride -tapahtumassa. Viikon kestänyt globaali tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa ja siihen osallistuivat Suomen lisäksi Fujitsun pääkonttorit Suomesta, Englannista, Japanista ja Intiasta. 

Digital PrideTapahtuman tavoitteena oli rohkaista ihmisiä maailmanlaajuiseen keskusteluun identiteetistä ja monimuotoisuudesta. Ajatuksena on toteuttaa perinteistä Pride-toimintaa verkossa ja tavoittaa maailmanlaajuinen yleisö erityisesti alueilla, joilla LGBT-yhteisöä (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender/Transexual) ehkä vielä oudoksutaan. 28.4. pidetty videoneuvottelu oli osa Wellbeing Day -antia ja siihen oli kutsuttu mukaan sekä ulkoisia vieraita että Fujitsun henkilökuntaa. Keskustelua veti Britanniassa tunnettu ja arvostettu Sky News -kanavan uutisankkuri Stephen Dixon. Videoneuvottelun pääaiheita olivat identiteetti ja yhteisöllisyys. 

”Tapahtuma antoi kiehtovan katsauksen eroista ja yhtäläisyyksistä mukana olleiden maiden välillä”, kertoo tapahtumasta vastuussa ollut Fujitsu UK:n pääkonsultti ja Shine LGBT - ja työntekijäverkon puheenjohtaja Martin York. ”Osallistujien panostus tapahtumaan oli erittäin hyvä ja mielestäni ensimmäinen Digital Pride oli menestys.”

Suomesta tilaisuuteen osallistui Fujitsu Finlandin yritysvastuupäällikkö Christine Löfgren ja ulkoisena vieraana yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa ylitarkastajana toimiva Aija Salo.

”Keskustelussa käsiteltiin Suomessakin ajankohtaisia aiheita, kuten sateenkaarinuorten kokemuksia koulussa, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ikääntymistä sekä seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella turvapaikkaa hakevien oikeuksia. Aiheet kytkettiin myös muihin tasa-arvokysymyksiin, kuten sukupuolittuneen väkivallan uhrien tukipalveluihin ja rodullistettujen ihmisten toiseuttamiseen, jota tapahtuu kaikissa yhteiskunnissa”, Aija Salo kertoo.

Aija Salo kannustaa yrityksiä tekemään suunnitelmallista yhdenvertaisuustyötä niin henkilöstön kuin palveluidensa osalta. ”Mille tahansa yritykselle on hyödyllistä kehittää toimintaansa kaikenlaisia ihmisiä houkuttelevaksi. On hienoa nähdä käytännön esimerkkejä keinoista, joilla yritys voi viestiä arvoistaan. DigitalPriden kaltaiset kampanjat tekevät sen helpoksi.”

Fujitsu Finland on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana 27.6.–3.7. pidettävässä HelsinkiPride-tapahtumassa.

Kuva: Jon Clempner

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 1/2016,  13.6.2016

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn