Fujitsu ja Nordic Business Forum etsivät Vuoden Digijohtajaa

Net 1/2016,  4.10.2016

Fujitsu Finland Oy on yksi pääkumppaneista tämän vuoden Nordic Business Forumissa 6.–7.10. Tapahtuman yhteydessä valitaan ensimmäistä kertaa Vuoden Digijohtaja kymmenen ansioituneen ehdokkaan joukosta.

Digijohtaja

Vuodesta 2009 järjestetty Nordic Business Forum on kasvanut nopeasti yhdeksi Euroopan merkittävimmistä bisnesväen kokoontumisista, ja tapahtuma on tänäkin vuonna loppuunmyyty.

”Tavoitteenamme on lujittaa asemaamme digitalisaation monipuolisena, osaavana ja innovatiivisena ict-kumppanina. Tilaisuudessa esiteltävät toimialaratkaisut tukevat hyvin brändilupaustamme "Shaping tomorrow with you". Rakennamme innovaatioita ihmisten tarpeista ja yhdistämme fyysisen ympäristömme digitaaliteknologian arvoketjuun. Luomme digimaailmaa, joissa ihmiset voivat hyötyä kaikesta saatavilla olevasta tiedosta ja tehdä uusia oivalluksia”, toteaa Fujitsu Nordicin teknologiajohtaja Glen Koskela.

Fujitsu ja Nordic Business Forum toteuttavat yhteistyössä Digigallupin, jolla selvitetään digitalisaation tilaa suomalaisissa organisaatioissa ja bisnesmaailmassa. Gallupin yhteydessä voi osallistua myös Vuoden Digijohtajan valintaan. Äänestäjät valitsevat kymmenen ehdokkaan joukosta henkilön, joka on työssään edistänyt merkittävästi digitalisaatiota. Voittaja julkistetaan perjantaina 7.10. kello 12.00 NBF:n lehdistöhuoneessa.

Ehdokkaat ovat:

  • Harri Nummela, OP Ryhmä
  • Soili Mäkinen, Cargotec
  • Juha Pankakoski, Konecranes
  • Timo Laitinen, Valtiokonttori
  • Tapio Aaltonen, Sisäministeriö
  • Juha Ropponen, Mikkeli / Lupaus 2016 -hanke
  • Jaakko Eskola, Wärtsilä
  • Jussi Aho, Fira
  • Pekka Möttö, Tuup Oy
  • Iikka Kuosa, S-Pankki

Nordic Business Forumin Live Stagen ryhmäkeskustelussa on mukana Fujitsun teknologiajohtaja, tohtori Joseph Reger.

Esittelemme kumppanialueellamme useita Fujitsussa kehitteillä olevia digiratkaisuja, joita ei ole ennen nähty Suomessa. Demot ulottuvat arkisesta ostosmatkasta tekoälypohjaiseen liikenteen suunnitteluun. Muutama esimerkki demoista:

- Reaaliaikainen, älykäs, IoT-pohjainen liikenteenohjaus ja kaupungin tilannekuvan ratkaisu, joka yhdistää analytiikan reaalimaailman tapahtumiin. Tuo reaaliaikaiset liikennetiedot käytettäviksi julkisen ja yksityisen liikenteen palvelutason ylläpitämiseksi. Auttaa myös mallintamaan ja arvioimaan jatkuvasti vaihtelevia tilanteita. Ratkaisuun perustuva järjestelmä on rakenteilla vuoden 2020 Tokion olympialaisten liikenteen seurantaan ja ohjaukseen. 

- Näkyvään valoon perustuva ratkaisu, joka yhdistää todellisen ja virtuaalisen maailman. Sopii esimerkiksi vähittäiskauppaan. Demotilanteessa käyttäjä voi kysyä lisätietoja mallinuken yllä olevista vaatteista osoittamalla niitä mobiililaitteella. Tuotteen voi myös ostaa samantien verkkokaupasta.

- ”Zinrai”-tekoälyteknologiaa (Artificial Intellicence) käyttävä syväoppiminen erityisesti finanssisektorin käyttöön. Ratkaisussa hyödynnetään automaattista graafista verkotusmallia, jolla tunnistetaan eri tahojen välisiä tietoyhteyksiä ja rakennetaan suhdeverkostoja moninaisten kytkentöjen perusteella. Auttaa löytämään sellaisia yhteyksiä, jotka muuten jäisivät huomaamatta, kuten mahdolliset sisäpiirikaupat.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 1/2016,  4.10.2016

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn