Fujitsu edistää kasvihuoneteknologiansa kehitystä Suomessa

Net 1/2016,  13.6.2016

Japanilainen teknologiayritys Fujitsu Limited testaa ja kehittää uutta kasvihuoneviljelyn pilviteknologiaa Suomessa. Suomalaisena kumppanina on lapinjärveläinen yrtti- ja versosalaatin viljelyyn erikoistunut Robben Pikku Puutarha Oy.

Yhteistyöhankkeessa testataan täysin automatisoitua versosalaatin monikerrosviljelmää, joka hyödyntää Fujitsun Akisai-pilvipalvelua sekä suomalaista osaamista ja teknologiaa kasvihuone-automaatiossa ja LED-valaistuksessa.

Fujitsu edistää kasvihuoneteknologiakehitystään Suomessa

"Tämä on ensimmäisiä-pilvipalveluteknologiamme yhteistyöhankkeita Euroopassa. Pilvipalvelut eivät ole vielä laajassa käytössä kasvihuoneviljelyssä. Tulevaisuudessa ne tulevat olemaan yhä tärkeämmässä roolissa suurten, automatisoitujen vihannesviljelmien optimaalisten kasvuolosuhteiden ylläpitämisessä. Ratkaisu mahdollistaa kasvihuoneiden jatkuvan seurannan ja kauko-ohjauksen langattomasti millä tahansa mobiililaitteella", sanoo johtaja Norihiko Taniguchi Fujitsu Limited.

"Tämä on meille kiinnostava mahdollisuus hyödyntää uusinta teknologiaa kasvattaaksemme salaattisadon tuottavuutta käytettyä viljelypinta-alaa kohden ja lisätäksemme energiatehokkuuttamme. Testituotteeksi valitsimme versosalaatin sen kasvavan kysynnän vuoksi", sanoo Robben Pikku Puutarha Oy:n toimitusjohtaja Robert Jordas.

"Suomi valikoitui hankkeen kohdemaaksi, koska yrityksillämme on vahvaa teknistä osaamista ratkaisujen löytämiseksi, mitä tulee pohjoisen karuihin viljelyolosuhteisiin ja kalliisiin energiakustannuksiin. Kansainvälisesti tarkasteltuna Suomi on innovatiivinen ja matalan riskin maa, jossa on erinomaiset puitteet testata ja kehittää globaaleille markkinoille suunnattuja korkean teknologian ratkaisuja", Finpron Invest in Finland yksikön johtaja Antti Aumo sanoo.

Finpron Invest in Finland -yksikkö toimi Fujitsun kumppanina Japanissa ja Suomessa investointipäätöstä tehdessä ja auttoi sopivien kumppanien löytämisessä hankkeeseen.

Maatalouden pilvipalvelut

Fujitsun ruokatuotantoon ja maatalouden tarpeisiin suunniteltu Akisai-pilvialusta analysoi viljelystä kerättävää dataa. Akisai-pilvipalveluteknologia on suunniteltu pelto- ja kasvihuoneviljelyn ja karjankasvatuksen tarpeisiin. Sen avulla parannetaan tuotantoa sekä hallitaan koko tuotantoprosessia kasvatuksesta myyntiin saakka.

 » Accumulating Cultivation Data and Making Production Technology Visible through the "Akisai" Food and Agriculture Cloud

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 1/2016,  13.6.2016

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn