Jenni Sutinen   |   17.10.2023

Jenni, Junior Software Developer

Työskentely it-alalla ei ollut aina ihan itsestäänselvyys minulle, olenkin edelliseltä ammatiltani hammaslaborantti ja omaan kokemusta hammasalalta. Saadessani lääkäriltä tuomion, että hammaslaborantin työt eivät enää jatkuisi osaltani, päätin samalta istumalta hakea itseäni aina kiinnostaneelle it-alalle ja erityisesti ohjelmoinnin pariin. Valmistuinkin it-tradenomiksi maaliskuun lopussa.

Pääsin edellisessä, ja itselleni ensimmäisessä it-alan työtehtävässä maistelemaan low-code-kehitystä OutSystemsiä käyttäen ja olin saman tien myyty; tätä minä haluan tehdä. Silloinen tiimini vaihtoi yksitellen Fujitsulle töihin ja kun kuulin mahdollisuudesta jatkaa low-code-kehitystä OutSystemsillä Fujitsulla eräältä tiimiläiseltä, laitoin heti viestiä nykyiselle esihenkilölleni. Pääsinkin aloittamaan Fujitsun riveissä vuoden vaihteessa junior software developerina.

Alkuun projektia ei ihan heti löytynyt, mutta käytin tuon ajan tehokkaaseen OutSystems-opiskeluun. Suoritinkin muutaman OutSystems-sertifikaatin heti aloittaessani Fujitsulla esihenkilöni kannustaessa minua. Pääsin myös tekemään demosovelluksen, jota esittelen mahdollisille tuleville asiakkaille. Projektin löytymisen jälkeen päivät ovat kuluneet sovelluskehityksen parissa. Pääsin heti työskentelemään projektissa varsin itsenäisesti saaden samalla vastuuta toteutuksesta. Apua kuitenkin pystyn tarvittaessa pyytämään pienellä kynnyksellä tiimin jäseniltä, jotka ovat aina valmiita auttamaan.

Motivaatiota työskentelyyn ei tarvitse metsästää, sillä OutSystems kehitystyön välineenä on itsessään jo äärimmäisen motivoiva; kehitystyö on nopeaa ja työn jäljen näkee pian. Joka päivä vastaan tulee wow-hetkiä, jolloin löydän OutSystemsistä jonkin uuden toiminnallisuuden, joka helpottaa työskentelyäni! Työhön uppoutuu ihan täysin ja flow-tilaan pääsy on melkein taattu, välillä jopa harmittaa perjantaina, kun joutuu lopettamaan työskentelyn viikonlopun ajaksi. 😄 Vaikka silloin tällöin aamulla työkonetta avatessa saattaa harmittaa, jos edessä on jokin kovin hankalan oloinen logiikka toteutettavana, yleensä lounaaseen mennessä ei malttaisi taas lopettaa.

Mikäli OutSystems kiinnostaa työkaluna, kannattaa siihen lähteä rohkeasti tutustumaan. OutSystems tarjoaa ilmaiseksi todella kattavia, laadukkaita sekä helposti ymmärrettäviä koulutusmateriaaleja ja OutSystemsin IDE:ä, Service Studiota, voi käyttää maksutta kuka tahansa ja rekisteröityään jokainen saa oman henkilökohtaisen ympäristön käyttöönsä testailua ja opiskelua varten!

Jenni Sutinen

Junior Software Developer

Artikkelit

Ei yhtään Artikkelia

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux