Jussi Metso   |   03.03.2023

Jussi Metso tuotantopäälliköstä pilven tietoturvaosaajaksi

”Vuonna 2020, reilun 10v tuotantopäällikkö vuoden jälkeen, siirryin Cloud Transformation -yksikköön perehtymään pilvialustoihin ja aloin pikkuhiljaa tekemään sisäisiä kehitystöitä pilvipalveluihin. Kun pilven tietoturva-asioiden edustajan paikka tuli avoimeksi, hain sitä. Hallinnollisen tietoturvan kautta sain uuden urapolun, josta olen siirtynyt yhä teknisempään Security Advisory -rooliin. Vuoden 2021 alusta olen tehnyt pelkästään Azure-tietoturvaa. Olen kohta vuoden ollut mukana Microsoftin Cloud Security Private Communityssä, joka on erinomainen mahdollisuus tutustua tuleviin Azure-tietoturvatuotteisiin ja testata niitä etukäteen.”

Jussi Metso löysi tuotantopäällikkötyötä tehdessään tietoturvasta uuden urapolun pään. Osa-aikaisen tietoturvavastaavan roolin kautta hän kiinnostui hallinnollisesta tietoturvasta ja jatkoi siitä vähitellen pilven tietoturva-advisoriksi. ”Uutta ei saa, ellei hae”, hän näkee. Kuvassa Jussin polku on johtanut Saana-tunturin laelle.

Kun sain mahdollisuuden perehtyä pilvialustoihin valitsin Azuren koska se oli siihen aikaan tunnetuin ja eniten käytetty. Aloitin sertifioitumisen AZ-900 Azure Fundamentals ja SC-900 Security, Compliance and Identity Fundamentals -sertifikaateista.

Mielenkiintoista työtä on tarjolla todella paljon. Monien asiakasympäristöjen tietoturva on heikossa kunnossa. Usein se jää oman onnensa nojaan, kun ei ole varsinaisesti kenenkään vastuulla eikä sitä ymmärretä ottaa puheeksi.

”Viimeisimmässä asiakkuudessa katsoimme Azure-tuotantopäällikön kanssa ympäristöä ja pyysin lähettämään raportit asiakkuudesta. Tein esityksen kiireellisimmin korjattavista asioista, jonka pohjalta asiakas tilasi lisää. Asiakas on ollut erityisen tyytyväinen proaktiiviseen tapaan ehdottaa muutoksia ja viedä näitä myös läpi toteutukseen asti.”

Iso osa oppimisesta tapahtuu itseopiskeluna Microsoft Cloud Security Private Communityssä. ”Tuotteista oppii todella paljon tekemällä toimeksiantoja ja testejä ja osallistumalla suunnittelutilaisuuksiin. Aluksi en asettanut itselleni tavoitteita, mutta badgeja alkoi kertyä ja nälkä kasvoi syödessä. Lopulta halusin Black Beltit, jotka vaativat vielä erikseen tuotekohtaiset ”Ninja”-sertifioinnit. Fujitsu on tarjonnut erinomaiset puitteet oman osaamisen kasvattamiseen ja syventämiseen.” Jussi Metso kertoo.

Jussi Metso

Cloud Security Advisor

Artikkelit

Ei yhtään Artikkelia

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux